T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Bilgileri

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize mesleki ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 53 alan ve 205 dalda eğitim verilmekte ve öğrencilerimizin tercih seçeneğinin oldukça fazla olduğu görülmektedir.

Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar.

Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.

03-06-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞRETİM ŞEKLİ

NORMAL/TAM GÜN TAM YIL UYGULAMASI

ÖĞRENCİ TÜRÜ

KIZ

PANSİYON

MEVCUT

ULAŞIM

ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR

PROJE BİLGİLERİ

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol okul olarak belirlenen okulumuz

Bilişim Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi Alanında sınavla Öğrenci alan bir okuldur.



Program Türleri

Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı Mesleki ve teknik eğitim okulları TEOG puanına göre öğrenci alır. Okullarımızda Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Programları bulunur. 9.sınıfta ortak programda eğitim verilir. 9.sınıfın sonunda öğrenciler, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek programlarında yer alan alanlara ayrılırlar*.

03-06-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

· Anadolu Meslek programında, bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında genel bilgi dersleri de yer almaktadır.

· Anadolu Teknik programında ise bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir. Her iki programda da 10.sınıfta mesleki alan eğitimi, 11 ve 12. sınıfta meslek alanına bağlı olarak dal eğitimi verilir**.

03-06-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.06.2020 - Güncelleme: 03.06.2020 17:30 - Görüntülenme: 450
  Beğen | 0  kişi beğendi